طرح هدفمدسازی یارانه ها به منظور حمایت از مردم در برابر نرخ بالای تورم ارائه گردیده و طی سال های اخیر با تغییرات متعددی همراه شده است. قطعی یارانه برخی گروه ها باعث شده تا دنبال راهی برای شکایت یارانه و ثبت اعتراض خود باشند. در طرح پرداخت یارانه نقدی و معیشتی، جمعیت حدود ۸۵ میلیونی کشور به ۱۰ قسمت با عنوان دهک تقسیم می شوند. سپس افراد بسته به وضعیت درآمدی خود از ضعیف به قوی تر، در دهک های ۱ تا ۱۰ قرار می گیرند. در طرح جدید، یارانه جمعیت حدود ۸.۵ میلیون نفری دهک درآمدی ۱۰ که از مابقی جمعیت کشور وضعیت بهتری دارد، قطع شده است.
افرادی که در دهک دهم قرار داشته باشند، با اطلاع از کد اعتراض به دهک بندی یارانه می توانند اعتراض خود را ثبت کنند. این گونه شرایط آن ها بار دیگر مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید اعتراض بر اساس مدارک موجود، یارانه دریافت می کنند. البته امکان اعتراض یارانه با کد ملی برای دیگر دهک های درآمدی و افزایش مبلغ یارانه هم وجود دارد. زیرا مبلغ مجموع یارانه نقدی و معیشتی برای دهک های اول تا سوم ۴۰۰ و برای دهک های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان می باشد. از این رو افراد قرار گرفته در دهک های چهارم تا نهم هم می توانند با استفاده از شماره پیامک اعتراض به یارانه معیشتی، درخواست بازبینی اطلاعات شان را ثبت کنند. در صورتی که بر اساس اطلاعات جدید در دهک اول تا سوم قرار بگیرند، یارانه شان هم افزایش پیدا می کند. در این مقاله، نحوه ورود به سامانه جدید اعتراض به دهک بندی و ثبت اعتراض از طریق آن را برای تان توضیح می دهیم.
لینک سایت جدید اعتراض یارانه معیشتی
سامانه جدید اعتراض به دهک بندی
دولت به منظور دهک بندی درآمدی جامعه در طرح پرداخت یارانه ها، از اطلاعات مختلفی هم چون تراکنش های بانکی، اطلاعات خودرو، حقوق، درآمد و بعد خانوار استفاده می کند. افرادی که بر این اساس در دهک درآمدی دهم قرار بگیرند، نسبت به مابقی جمعیت کشور وضعیت رفاهی بهتری داشته و یارانه شان قطع می شود. این افراد جهت ثبت اعتراض یارانه معیشتی و هم چنین مشاهده نتیجه اعتراض به قطع یارانه، می توانند از سامانه جدید تعیین شده بدین منظور استفاده کنند. بنابراین نیازی به هیچ گونه مراجعه حضوری وجود ندارد. پس از ثبت اعتراض توسط سرپرست خانوار در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حداکثر تا سه ماه بعد اطلاعات خانوار مجددا مورد بازبینی قرار می گیرد. با توجه به این که خانواده های زیادی در سراسر کشور قصد ثبت شکایت یارانه و اعتراض به دهک درآمدی خود را دارند، در این بخش نحوه ورود به سایت مربوطه را بیان کرده ایم. در ادامه هم به روش ثبت اعتراض از طریق این سامانه می پردازیم.
برای وارد شدن به سایت اعتراض به دهک بندی درآمدی، نیازی به انجام اقدامات پیچیده و دشواری وجود ندارد. بلکه باید یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز جهت استفاده از کد اعتراض به دهک بندی یارانه، به شرح ذیل می باشند:
- ۱ ابتدا باید نشانی اینترنتی سایت مربوطه یعنی hemayat.mcls.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. جهت ورود به این سامانه و ثبت اعتراض به دهک درآمدی خانوار، می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های کامپیوتری استفاده کنید و از نظر محدودیتی نخواهید داشت. لازم به ذکر است که سایت ویرایش اطلاعات یارانه هم همین سامانه می باشد.
- ۲ با سرچ کردن آدرس فوق، مستقیما به صفحه اصلی سامانه حمایت منتقل شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. برای اعتراض به یارانه معیشتی، ابتدا باید به حساب کاربری خود در سامانه جدید دهک بندی درآمدی وارد شوید. پس از میان گزینه های موجود در این بخش، بر روی گزینه «ورود به سامانه حمایت» کلیک کنید.
- ۳ در گام بعد، پنجره ورودی برای تان نمایش داده می شود. اکنون می توانید با استفاده از نام کاربری و رمز عبور به حساب کاربری تان وارد شوید. هم چنین در صورتی که به این اطلاعات دسترسی نداشته باشید، امکان ورود به سامانه با استفاده از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند وجود دارد. جهت این امر، از قسمت پایین صفحه بر روی گزینه «ورود از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند» کاربران حقیقی یا حقوقی کلیک نمایید.
- ۴ جهت پیگیری واریز نشدن یارانه از طریق سامانه حمایت هم مانند پیگیری با استفاده از شماره پیامک اعتراض به یارانه معیشتی، به کد ملی و شماره تلفن همراه منطبق با آن نیاز دارد. پس شماره تلفن همراه مربوط به سرپرست خانوار را در کادر تعیین شده قرار داده و بعد از تایید کد امنیتی، گزینه «ارسال رمز یکبار مصرف» را بزنید.
- ۵ به این ترتیب، کدی بر روی گوشی موبایل تان ارسال می شود که باید آن را تایید کنید. پس این کد را در جایگاه تعیین شده برای آن قرار دهید. در صورتی که رمز یکبار مصرف را به درستی وارد کنید، مستقیما با سامانه اعتراض یارانه معیشتی منتقل خواهید شد.
- ۶ با ورود به صفحه اصلی سامانه حمایت، دو مورد اطلاعات مهم در اختیارتان قرار می گیرد. اولین مورد دهک درآمدی خانوار شما است که به صورت عددی از ۱ تا ۱۰ مشخص شده است. بعدی هم وضعیت مشمولیت پرداخت یارانه می باشد. دهک های درآمدی اول تا نهم مشمول دریافت یارانه بوده و تنها دهک درآمدی دهم یارانه دریافت نمی کند.
با طی کردن مراحل فوق، به سایت تعیین شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت شکایت یارانه منتقل خواهید شد. در ادامه نحوه ثبت اعتراض به دهک بندی از طریق این سامانه را هم برای تان توضیح می دهیم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید.
نحوه شکایت در سامانه اعتراض به قطع یارانه
در بخش قبل نحوه ورود به سایت دهک درآمدی را توضیح دادیم. بنابراین اکنون سرپرستان خانوار به راحتی می توانند وارد حساب کاربری خود در این سامانه شده و علاوه بر استعلام دهک خانوار با کد ملی ، نسبت به ثبت اعتراض اقدام کنند. با توجه به این که بسیاری از خانوارها برای اولین بار قصد استفاده از سامانه مذکور یا کد اعتراض به دهک بندی یارانه را دارند، ممکن است شناخت زیادی از مراحل انجام این فرایند نداشته باشند. در این رابطه باید بگوییم که ثبت اعتراض آنلاین و مشاهده جواب اعتراض به یارانه معیشتی در این سامانه هم مانند وارد شدن به آن، بسیاری ساده است. کافی است یک سری مراحل را به صورت گام به گام طی کرده و اطلاعات لازم را بارگذاری کنید. از آن جایی که افراد زیادی قصد استفاده از سامانه حمایت و شماره پیامک اعتراض به یارانه معیشتی را دارند، در این قسمت نحوه انجام این کار را هم برای تان آورده ایم. بدین منظور باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- ۱ ابتدا باید با روشی که در بخش قبل توضیح دادیم، به حساب کاربری خود در سامانه حمایت وارد شوید. پس از ورود به صفحه اصلی، با استفاده از کشوی موجود در سمت راست صفحه به سمت پایین آن حرکت کنید. در این بخش چند گزینه مختلف با عناوین «مشاهده اعضای خانوار»، «مشاهده شناسنامه اقتصادی اجتماعی»، «درخواست بررسی» و «تاریخچه درخواست ها» قرار دارد. جهت ثبت درخواست از طریق سامانه جدید اعتراض به دهک بندی، باید از بین این موارد بر روی گزینه «درخواست بررسی» کلیک کنید.
- ۲ با انتخاب گزینه قبل، وارد فرایند ثبت اعتراض به یارانه معیشتی خواهید شد. اولین گام مربوط به مطالعه و پذیرش تعهدنامه است. مفاد این تعهدنامه به اجازه کاربر جهت بررسی و استعلام اموال و دارایی های وی از طریق سازمان های مختلف مانند پلیس و بانک مرکزی اشاره دارد. تعهدنامه را بررسی کرده و در صورت پذیرش، جهت ثبت شکایت یارانه تیک مربوط به عبارت «متن توافق نامه را خوانده ام و قبول دارم» را قرار دهید. سپس از قسمت انتهایی صفحه، بر روی گزینه «بعدی» کلیک نمایید.
- ۳ در مرحله بعدی ثبت اعتراض، اطلاعات خانوار نمایش داده می شود. در این قسمت می توانید نام اعضای خانواده و نقش آن ها را مشاهده کنید. در صورتی که تمامی اعضا به درستی وارد شده باشند، از قسمت پایین صفحه گزینه «بعدی» را بزنید. در غیر این صورت، ابتدا تیک مربوط به عبارت «اطلاعات خانوار اینجانب مغایرت دارد» را قرار داده و سپس بر روی گزینه «بعدی» کلیک کنید.
- ۴ پس از تایید اطلاعات خانوار، جهت ثبت اعتراض از طریق سامانه حمایت یا کد اعتراض به دهک بندی یارانه، باید اطلاعات خودرو هم بررسی شوند. در این قسمت، لیست خودروهای تحت مالکیت اعضای خانواده نمایش داده خواهد شد. این موارد را بررسی کرده و در صورت تایید، گزینه «بعدی» را بزنید. اما اگر اساسا خودرویی تحت مالیات اعضای خانواده نبوده، خودرو واگذار شده اما فک پلاک نشده یا این که عضو از خانواده جدا شده ( جدا کردن یارانه را در این خصوص بخوانید )، تیک گزینه مربوطه را از قسمت پایین صفحه قرار دهید.
- ۵ مورد دیگری که هنگام استفاده از شماره پیامک اعتراض به یارانه معیشتی یا ثبت اعتراض از طریق سامانه حمایت مورد بررسی قرار می گیرد، تراکنش های بانکی است. اطلاعات تراکنش های از بانک مرکزی دریافت شده و در چند بخش مختلف نمایش داده می شوند. در صورتی که از حساب بانکی تان برای مقاصدی غیر از خانوار مانند کارپردازی، مدیر ساختمان، تنخواه دار و غیره استفاده شده، باید تیک مربوط به گزینه مربوطه را در پایین صفحه قرار دهید. در آخرین هم بر روی گزینه «بعدی» کلیک نمایید.
- ۶ گام بعدی ثبت درخواست از طریق سامانه جدید اعتراض به دهک بندی، مربوط به اطلاعات بورس می باشد. این اطلاعات از سازمان بورس و اوراق بهادار استعلام گرفته شده و نام عضو یا اعضایی از خانواده که در بورس فعالیت داشته باشد، نمایش داده می شود. در این مرحله هم پس از بررسی اطلاعات، گزینه «بعدی» را بزنید.
- ۷ در آخرین مرحله ثبت اعتراض به دهک درآمدی هم سرپرست مجددا باید تعهدنامه دیگر را امضاء کند. مفاد این تعهدنامه، ارائه اطلاعات خانوار به سازمان امور مالیاتی، سازمان های حمایتی، نظامی بانکی و غیره است. جهت نهایی شدن اعتراض یارانه معیشتی، تیک مربوط به عبارت «متن تعهدنامه را خوانده ام و قبول دارم» را قرار داده و بر روی گزینه «ارسال درخواست» کلیک کنید.
با طی کردن مراحل فوق، اعتراض شما به یارانه معیشتی و دهک درآمدی خانوارتان با موفقیت ثبت خواهد شد. به این ترتیب، نهایتا تا سه ماه بعد، اطلاعات مالی و درآمدی شما یک بار دیگر مورد بررسی قرار گرفته و پس از بازبینی، دهک درآمدی جدید اعلام خواهد شد. بنابراین افرادی که یارانه آن ها قطع شده یا احساس می کنند دهک شان بالاتر از حد واقعی است، به راحتی می توانند نسبت به ثبت شکایت یارانه به شکل غیر حضوری، اقدام نمایند.
شماره پیامک اعتراض به یارانه معیشتی
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امکان ثبت اعتراض آنلاین به قطعی یارانه یا دهک درآمدی را به صورت آنلاین از طریق سامانه حمایت، فراهم کرده است. با توجه به توضیحاتی که در بخش قبل ارائه دادیم، اکنون به راحتی می توانید اعتراض خود را نسبت به این موارد ثبت کنید. اما برخی سرپرستان خانوار دنبال استفاده از تلفن اعتراض به قطع یارانه و کد اعتراض به دهک بندی یارانه هستند. این موضوع به خصوص برای افرادی که به اینترنت یا گوشی های موبایل هوشمند دسترسی ندارند، بیش تر اهمیت دارد. در این رابطه باید بگوییم که تا کنون، هیچ تلفن، کد دستوری یا شماره پیامکی جهت ثبت اعتراض به دهک بندی یارانه اعلام نشده است. بلکه تنها روش عملی، ثبت اعتراض از طریق سامانه حمایت به نشانی hemayat.mcls.gov.ir می باشد. بنابراین افرادی که به قطع یارانه یا دهک خود اعتراض دارند، به جای شماره پیامک اعتراض به یارانه معیشتی می توانند از این سامانه آنلاین استفاده کنند.
جواب اعتراض به یارانه معیشتی
اکنون که نحوه ثبت اعتراض به قطع یارانه یا دهک درآمدی از طریق سامانه حمایت را می دانید، به راحتی می توانید اقدامات لازم را به صورت آنلاین انجام دهید. موضوع مهم دیگر برای یارانه بگیران، نحوه مشاهده جواب اعتراض به یارانه معیشتی است. در این رابطه باید بگوییم که امکان پیگیری درخواست های ثبت شده از طریق سامانه جدید اعتراض به دهک بندی فراهم شده است. بنابراین افرادی که با مراجعه به سامانه حمایت اعتراض خود را به دهک درآمدی ثبت کرده اند، مجددا با ورود به همین سامانه می توانند نتیجه آن را مشاهده کنند. جهت این امر، سرپرست خانوار با به حساب کاربری خود در سامانه حمایت وارد شده و از قسمت انتهایی صفحه، بر روی گزینه «تاریخچه درخواست ها» کلیک کند. به این ترتیب، صفحه ای مانند شکل زیر نمایش داده شده و جواب اعتراض یارانه معیشتی را نشان می دهد.
نتیجه گیری: در راستای اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها، جمعیت کشور به ۱۰ قسمت مساوی با عنوان دهک تقسیم شده و بر اساس وضعیت درآمد و شرایط رفاهی، در دهک اول تا دهم قرار می گیرند. یارانه دهک دهم به دلیل وضعیت رفاهی بهتر نسبت به مابقی جمعیت کشور، قطع شده است. در همین راستا، امکان اعتراض به دهک درآمدی برای گروه های مختلف فراهم گردیده و متقاضیان جهت ثبت شکایت یارانه، می توانند از طریق سامانه حمایت اقدام کنند. به این ترتیب، درخواست آن ها مورد بررسی قرار گرفته و پس از مدتی، بازبینی اطلاعات خانوار انجام می گیرد. در این جا نحوه ورود به سایت تعیین شده جهت ثبت اعتراض به دهک بندی و ارائه درخواست از طریق آن را بیان کردیم.
اعتراض یارانه معیشتی به صورت آنلاین و از طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس hemayat.mcls.gov.ir ، قابل ثبت و پیگیری است.
افرادی که با مراجعه به سامانه حمایت اعتراض خود را به دهک درآمدی ثبت کرده اند، مجددا با ورود به همین سامانه می توانند نتیجه آن را مشاهده کنند. جهت این امر، سرپرست خانوار با به حساب کاربری خود در سامانه حمایت وارد شده و از قسمت انتهایی صفحه، بر روی گزینه «تاریخچه درخواست ها» کلیک کند. صفحه ای نمایش داده می شود و جواب اعتراض یارانه معیشتی را نشان می دهد.